Studio BINNENgewoon. “Goh Phili, hoe kom je aan die naam?” Soms vragen mensen dat aan mij, anderen vinden het een verrassende naam en velen geven aan hem buitengewoon te vinden. Is een naam geschikt als er vragen over gesteld worden, is het dan duidelijk wat voor bedrijf je hebt. Daar ben ik nog niet helemaal uit. Wat voor mij wel duidelijk is dat de naam vertegenwoordigd waar ik voor sta. Ik ben zelf zo nauw verbonden met mijn bedrijf en de naam, het is een persoonlijk gebeuren voor mij zelf maar ook voor wat ik anderen zo gun in hun leven.

Alles wat ik in mijn leven doe, doe ik vanuit de kennis van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Dit is een oosterse natuurfilosofie die al duizenden jaren oud is. Hierdoor is mijn leven veel meer in balans gekomen en leef ik gezonder van binnen uit. Hier begint de link naar mijn naam. Leven van binnenuit is voor mij gewoon, BINNENgewoon. Als ik kijk naar de maatschappij om mij heen, is dit voor veel mensen helemaal nog niet zo gewoon, bezig zijn met van binnen is niet voor iedereen gewoon. En ik gun het iedereen zo hier kennis mee te maken en er net zo blij van te worden als ik. Ook zie ik steeds meer mensen die er open voor staan en voelen dat leven van binnenuit heel gewoon is. Er wordt weleens aan mij gevraagd of ik dan nooit uit balans ben. Natuurlijk ben ik dat, gelukkig wel zou ik zeggen, want hoe saai is helemaal in balans zijn. Geen uitdagingen meer, geen lessen meer te leren, geen spiegel voor je zelf meer, geen nieuwe stappen meer. Bah, lijkt mij helemaal niets. Het gaat erom die balans niet te veel te verstoren in je zelf , eerder te voelen waar de grens ligt , je mogelijkheden te zien en die te benutten. Leven met de flow mee in plaats van er tegen in. Het herkennen van je valkuilen en er van te balen, maar ook steeds vaker er om te kunnen lachen of ze voor te zijn. Leven vanuit de unieke persoon die je bent en je te focussen op de mogelijkheden die dat biedt.

Hoe doe je dat dan, leven vanuit de kennis van de vijf elementen, focussen op de mogelijkheden die je hebt, leven in een huis en omgeving die goed voelt, eten wat je lekker vindt, maar waar je energie van krijgt. Voor mij een heel logisch geheel.
De komende tijd ga ik jullie meenemen in de wereld van de vijf elementen. Ik neem jullie mee op mijn reis in de wereld van de oosterse wijsheid, vertaald naar het Westen. De wereld van Feng Shui, BaZi (oosterse profielanalyse), voedingsleer en nog veel meer.

Zegt het je nog niets, snap ik , laat je de komende tijd verrassen. Mijn missie is dat steeds meer mensen hier kennis van nemen en het kunnen gebruiken in hun eigen leven. En ik begin bij jullie.

Waarom? Ik ben er van overtuigd als je BINNENgewoon leeft, dan krijg je een buitengewoon leven en dat is wat ik jullie gun.