Jippie het is zomer, ik houd er van! Jij ook? Valt het jou ook op dat veel mensen in de zomer uitbundiger, vrolijker, gepassioneerder zijn? ik zie in de zomer ook veel meer mensen met elkaar praten. Ik hoor je zeggen, natuurlijk dat komt door het weer. Dit is voor een groot gedeelte waar. Het komt door de zon die lang schijnt. Vanuit de vijfelementenleer hoort de zomer bij het element vuur. Het element vuur staat voor passie, schijnen, plezier, verliefdheid, lachen, praten. Het element vuur staat ook voor warmte , het hart. Vuur wil graag blijven schijnen, vuur wil branden, dat is ook de uitdaging bij het element vuur, brandt niet te lang door, dat kost energie. Let op jezelf en bouw rustmomenten in zeker bij warme dagen. Het rustmoment tijdens de siësta is niet voor niets. Het element vuur schijnt het hardst buiten, maar ook in de organen in je lichaam die bij het element vuur horen, binnen in je lijf tussen 1100 en 1500 uur. als je dan weet dat vuur ook voor relaties staat (privé en in werk) dan werk je top aan je balans als je lekker gaat lunchen rondom die tijd. Heerlijk op een terrasje in de schaduw. Rust en relaties krijgen optimaal een boost. Nog een tip: bestel tijdens die lunch een verse muntthee (evt met schijfje citroen), dit werkt heerlijk verkoelend voor je lichaam. pas op een warme dag ook een beetje op met veel peper, kaneel , knoflook of gember bij die lunch (dit is namelijk erg verwarmend)
Het seizoen dat we achter ons laten is de lente , waar het element hout centraal staat, het element hout staat voor groei, nieuwe ideeën, je voelt het dan in heel je lijf bruisen en kriebelen van de nieuwe dingen die je wil gaan doen. kijk naar buiten in de natuur of naar de bloemen hierboven die in mijn tuin bloeien, de groei komt volop tot bloei. alles wat gezaaid en gegroeid is (lente, element hout) komt tot bloei (vuur) De yang energie is op zijn hoogtepunt. De richting van de energie is naar boven en naar buiten , net als de bloemen , het fruit aan de bomen dat zichtbaar is. Vuur is het element van zichtbaar worden.
Ook voor jou is het een mooie tijd om te bloeien en trots te zijn op wie je bent en wat je doet. Kom uit je knop. Draag jouw fruit en bloemen met trots en schijn. laat de wereld zien wat er in de lente is gegroeid en laat jouw ideeën bloeien en zichtbaar zijn. Laat met trots zien wat je kunt en geniet er van. Ga mee met de energie die er is, nu bloeien gaat zoveel natuurlijker.
De natuur laat vol trots en blijdschap haar bloei zien, Lief mens, laat ook vol trots en blijheid jouw bloei zien!! Ik zie je graag schijnen!
Jippie, het is zomer!